Home » B Well Blog » Wave geschikt voor ouderen

Wave geschikt voor ouderen

Afslanking Wave B-WellDe Cardio Wave wordt in veel artikels aangeprezen door de vele voordelen voor ouderen.

  • Algehele activering van de spiergroepen in de onderste ledematen: EMG onderzoeken wezen op onmiskenbare wijze uit dat ook bij een medium-lage intensiteit van Cardio Wave, de spieren van de onderste ledematen meer betrokken worden dan bij andere cardio-apparaten.
  • Verbetering van de coördinatie: het gebruik van onafhankelijke voetplaten dwingt de gebruiker een motorische strategie te ontwikkelen, die -na een eerste leerproces- ertoe bijdraagt de coördinatie tussen de spieren onderling en binnen de spiergroepen te verbeteren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit op indirecte wijze leidt tot een afname van het valrisico.
  • Verbetering van de lichaamshouding: dit effect wordt sterker naarmate het aantal steunpunten wordt verminderd. Zo is voor een correcte uitvoering van de oefening zonder gebruik van de bovenste ledenmaten (free style) een aanzienlijke activatie nodig van de spieren die de heup en de wervelkolom stabiliseren. Deze spieren zorgen in het dagelijkse leven voor een goede houding.
  • Veiligheid: Het mag duidelijk zijn dat alle bovengenoemde voordelen alleen gelden als de oefening geen enkel risico voor de gebruiker oplevert. Het gefaseerde traject van de voetsteunen bij de Cardio Wave is ontworpen op basis van diepgaande en grondige voorafgaande analyse, met behulp waarvan het Ergostride-principe is ontwikkeld. Dit principe waarborgt een correcte onderlinge positie van de gewrichten in alle fasen van de beweging.

Fanatieke gebruiker van de Cardio Wave is Madonna en sommige artikels omschrijven het als de “wonderbra van de billen”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *